Robotgestuurde laser cleaning machine kopen

Slim design

Het pistool van de Laserflux-toestellen ziet er niet alleen spectaculair uit, het is ook erg slim ontworpen. Het pistool is namelijk zò gemaakt dat het heel makkelijk op een robotarm kan gemonteerd worden. Op die manier hebben we geen complexe tussenstukken nodig en kunnen we een heel betaalbare geautomatiseerde lasercleaning-installatie bouwen. Een tweede voordeel hiervan is dat u makkelijk het pistool zelf ter hand kan nemen voor een tijdelijk werk of een moeilijk te bereiken hoekje. Met een gewicht van minder dan 3kg is het Laserflux-pistool perfect hanteerbaar voor zulke manuele klussen.

Waarom zelf doen wat een robot beter kan?

Veel lasercleaning opdrachten vragen steeds dezelfde bewegingen. Tenzij de te reinigen plaatsen moeilijk bereikbaar zijn, kan veel werk worden uitgevoerd door een robot. Dit heeft ook als voordeel dat de te reinigen oppervlakte zeer gelijkmatig wordt beschenen. In tegenstelling tot bij zandstralen is er bij laser cleaning geen risico dat het onderliggende werkstuk wordt aangetast door de lang op dezelfde plek te richten, maar in bepaalde toepassingen is het nuttig dat de reinigheidsgraad zeer uniform is. Ook voor het inbouwen in een (bestaande) productielijn kan een laser cleaning robot goed gebruikt worden. De benodigde ruimte voor de reiniging is zeer klein en qua veiligheidsafscherming moet er enkel gezorgd worden dat voorbijgangers niet rechtstreeks in het laserpistool kunnen kijken. De afzuiging van de verdampte laag en eventuele stofdeeltjes wordt mee geïntegreerd in de laserkop en filtert de luchtstroom ook terug tot op het niveau dat u in uw fabriekshal kunt inblazen. Als u graag meer weet over hoe laser cleaning precies werkt, kunt u dat hier lezen.

Een mobiele robot

Het klinkt misschien vreemd, maar Laserflux verkoopt ook vaak mobiele lasercleaning robots. Omdat het laserpistool compact en licht is kan het op een relatief eenvoudige robot gemonteerd worden. Dit maakt dat we de robot zelf op een mobiel onderstel kunnen monteren, die u dan telkens verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een koekjesfabriek dat verschillende ovens heeft, waar de mobiele robot dan voorgerold wordt en alle bakplaten schoonmaakt die voorbij komen gerold. De lasercleaning machine, die het pistool voorziet van zijn laserstraal en van de nodige afzuiging, is ook makkelijk verlaatsbaar en dient u enkel in de buurt van de robot te zetten. Een slang van 10 meter of meer is geen uitzondering, dus u vindt altijd wel een goed plek om de machine te parkeren.


Meer weten? Laat ons een boodschap en we nemen vrijblijvend contact met u op.

Contacteer ons

Interesse? Meer informatie? Een demonstratie? Een offerte ?
Vragen ? Neem contact met ons op.