Graffiti verwijdering

Graffiti wordt vaak verwijderd met stoom of chemicaliën. Het nadeel van deze technieken is dat ze niet altijd even effectief zijn. Bij andere methodes zoals zandstralen bestaat het risico om de onderliggende laag te beschadigen of af te slijten. Dit is zeker een probleem met zachtere steensoorten en historische gebouwen.

Laser cleaning is zeer geschikt voor het verwijderen van graffiti. De laserstralen gaan de verflaag heel snel verhitten waardoor deze verdampt. De onderliggende steen- of betonlaag blijft echter koel omdat deze een hogere ablatietemperatuur heeft. De stralen zullen dus geen enkel effect hebben op de onderliggende steen of pleisterlaag. Zelfs op hout of glas kan verf verwijderd worden!

Het verwijderen van graffiti met laser cleaning gaat snel als men gebruik maakt van voldoende krachtige laserbronnen. Bij Laserflux wordt er steeds gewerkt met machines van minstens 1000 Watt. Dit laat toe om een oppervlakte met een breedte van 10 centimeter in één beweging te bestrijken. Afhankelijk van de ouderdom, de kleur en de dikte van de verflaag, kunnen wij een vierkante meter vol verf op een half uurtje doen. Dankzij de snelle reiniging is laser cleaning vergelijkbaar in prijs met de andere technieken, maar wel stukken beter qua resultaat. Een handige bijkomstigheid is dat we niet persé op volle kracht moeten reinigen: We kunnen de instellingen zó kiezen dat we de gevel niet properder maken dan de omliggende delen. U wilt immers niet een deel van uw gevel die veel properder dan de rest…

Maakt u zich ook geen zorgen over eventueel afval. In de laser cleaning machine zit een industriële luchtafzuigingsinstallatie die de verdampte verf afzuigt en filtert. Eventuele verfdeeltjes die niet verdampen maar wel loskomen worden ook mee afgezogen. U heeft geen opkuiswerk achteraf!

Contacteer ons

Interesse? Meer informatie? Een demonstratie? Een offerte ?
Vragen ? Neem contact met ons op.