Laser cleaning reinigingsdienst

Heb je geen constante behoefte aan een laser cleaning machine, of wil je eerst eens kijken of laser cleaning wel de juiste oplossing is voor jou? Dan is onze reinigingsdienst perfect voor jou. Wij komen naar jou en doen de reiniging ter plaatse aan een vast uurtarief.

Hoe werkt het?

We hebben enkele volledig uitgeruste service trucks rondrijden in België en Nederland. Deze zijn uitgerust met een laser cleaning installatie en een mobiele afzuiging. De reiniging kan gebeuren in de truck of we rijden de laser cleaning machine uit de truck tot aan de werkstukken. Onze mobiele afzuigingsinstallatie zorgt ervoor dat eventuele stofdeeltjes en dampen worden afgezogen en gefilterd.

Bij laser cleaning gaat een (kort gepulste) laserstraal door de vervuiling heen, maar weerkaatst op de mal. Deze weerkaatsing veroorzaakt geen opwarming of slijtage op de mal. De weerkaatste stralen verdampen een deel van de vervuiling. Wat niet verdampt komt wel los van de mal en blijft liggen als los residu. Dit kan makkelijk opgezogen worden met een stofzuiger.

Wat moet ik zelf doen?

Je legt de stukken klaar (of maakt ze bereikbaar als ze vast gemonteerd zijn) op een plaats waar we met de mobiele machine geraken. Wij hebben een gangbreedte nodig van 70 cm. We hebben steeds het nodige afschermmateriaal mee zodat mensen niet in de laserstraal kunnen kijken, maar het is altijd makkelijk als we niet moeten werken op een plaats waar veel volk rondloopt. Qua voeding hebben we een 32A stopcontact nodig. Als dit niet beschikbaar is, gebruiken we de ingebouwde 32A voeding van de truck, maar dan moeten we de nodige verlengkabels voorzien om tot bij jouw stukken te geraken. Wens je dat we de stukken in de truck reinigen, vragen we dat je de stukken tot aan de truck brengen of de nodige transportmiddelen klaarzet zodat wij dit kunnen doen.

Liever niet bij mij

Heb je graag dat we de stukken ophalen en bij ons reinigen? Geen probleem! De stukken worden door ons opgehaald en in ons werkhuis gereinigd. Binnen enkele dagen zijn de stukken terug bij jou, als nieuw. Als er na de reiniging nog een behandeling moet worden gedaan, zoals een coating of een verflaag, kunnen wij dit voor jou doen, of brengen we de stukken naar de een andere partij die de verdere behandeling doet.

Hoe snel gaat een reiniging

Het is onmogelijk om een vaste snelheid te geven, want die wordt sterk bepaald door het type vervuiling, de dikte van de vervuilingslaag en de vorm van het werkstuk. Om je toch voeling te geven met de reinigingssnelheid kan je tellen op een ordegrootte van een straalbreedte van ca 10 cm die met een snelheid van 1 meter per minuut kan reinigen.

Huren?

Het is ook mogelijk om een lasercleaning machine te huren. Voor een reinigingsopdracht van enkele uurtjes is dit meestal niet de moeite, maar voor een grotere klus kan dit een besparing zijn. Wij komen de machine bij je afzetten, geven je een korte opleiding en voorzien de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Achteraf komen wij de machine terug ophalen. De huurprijs voor een 1000W toestel is 950€ per dag (ex BTW) met een minimum huurperiode van 5 werkdagen. Geef ons een seintje als je hier meer over wilt weten!