In-line laser cleaning machine

Makkelijk inzetbaar

Onze laser cleaning technologie is zo ontwikkeld dat we deze makkelijk kunnen inbouwen in automatische installaties. In het filmpje is te zien hoe we dit gedaan hebben voor het reinigen van een bakinstallatie bij een industriële wafelbakkerij.

Een automatische in-line laser cleaning installatie zoals deze levert een mooie kostenbesparing op door het vele malen hogere rendement in vergelijking met de alternatieve industriële reinigingstechnieken.

Waarom zelf doen wat een robot beter kan?

Veel lasercleaning opdrachten vragen steeds dezelfde bewegingen. Tenzij de te reinigen plaatsen moeilijk bereikbaar zijn, kan veel werk worden uitgevoerd door een robot. Dit heeft ook als voordeel dat de te reinigen oppervlakte zeer gelijkmatig wordt beschenen. In tegenstelling tot bij zandstralen is er bij laser cleaning geen risico dat het onderliggende werkstuk wordt aangetast door de lang op dezelfde plek te richten, maar in bepaalde toepassingen is het nuttig dat de reinigheidsgraad zeer uniform is. Ook voor het inbouwen in een (bestaande) productielijn kan een laser cleaning robot goed gebruikt worden. De benodigde ruimte voor de reiniging is zeer klein en qua veiligheidsafscherming moet er enkel gezorgd worden dat voorbijgangers niet rechtstreeks in het laserpistool kunnen kijken. De afzuiging van de verdampte laag en eventuele stofdeeltjes wordt mee geïntegreerd in de laserkop en filtert de luchtstroom ook terug tot op het niveau dat u in uw fabriekshal kunt inblazen. Als u graag meer weet over hoe laser cleaning precies werkt, kunt u dat hier lezen.

Een mobiele robot

Het klinkt misschien vreemd, maar Laserflux verkoopt ook vaak mobiele lasercleaning robots. Omdat het laserpistool compact en licht is kan het op een relatief eenvoudige robot gemonteerd worden. Dit maakt dat we de robot zelf op een mobiel onderstel kunnen monteren, die u dan telkens verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een koekjesfabriek dat verschillende ovens heeft, waar de mobiele robot dan voorgerold wordt en alle bakplaten schoonmaakt die voorbij komen gerold. De lasercleaning machine, die het pistool voorziet van zijn laserstraal en van de nodige afzuiging, is ook makkelijk verlaatsbaar en dient u enkel in de buurt van de robot te zetten. Een slang van 10 meter of meer is geen uitzondering, dus u vindt altijd wel een goed plek om de machine te parkeren.

Laser cleaning robot

Enkele foto's