Laser cleaning in de pharma

De farmaceutische sector is een grote gebruiker van laser cleaning. Er zijn immers niet niet veel reinigingstechnieken die totale dieptereiniging garanderen zonder contaminatierisico. Zandstralen, sodablasting en dry-ice cleaning zijn geschikt in een volledig afgeschermde omgeving, maar dit vereist een demontage en/of transport van de te reinigen onderdelen. Met laser cleaning kan de reiniging ter plaatse, snel en zonder slijtage van uw stukken. U voldoet aan de hygiënevoorschriften met minimale impact op uw productie!

Dieptereiniging

De laserstralen van de cleaning machine gaan op moleculair niveau een onderscheid maken tussen bvb het reactorvat en de vervuiling. Hiervoor zijn twee redenen: de vervuiling heeft een andere, lagere ablatietemperatuur dan het vat zelf. Met de juiste instelling van de laserpuls zal dit tot een directe verdamping leiden van de vervuiling, terwijl het onderliggende materiaal onaangetast blijft en nauwelijks opwarmt. 


Ten tweede zijn de te reinigen oppervlakken meestal in een lichte kleur en/of van metaal, waardoor de laserstralen hierop zullen weerkaatsen. Deze reflectie betekent dat er geen energie van de laserstraal wordt opgenomen door het metaal. Bij de vervuiling is dit echter wel het geval omdat deze meestal niet reflecterend is en dus de energie van de laserstralen wèl opneemt, daardoor opwarmt en verdampt. Dit effect heeft plaats tot op moleculair niveau. Naast bepaalde chemische reinigingsmethodes is laserscanning de enige die u deze garantie kan bieden. Daarom durven we stellen dat laser cleaning voor 100% reiniging zorgt. 

Geen risico op slijtage

Er is geen risico dat er te lang op één plaats zou worden geschenen met het laserpistool. Eenmaal we door de vervuiling heen zijn, kunt u uren aan een stuk op de ondergrond schijnen zonder dat er iets gebeurt. Er is immers geen vervuiling meer aanwezig die de energie van de laserstralen kan opnemen. De laserstralen zullen dan gewoon reflecteren op het metaal zonder enig effect. Bij andere reinigingstechnieken is dit wel het geval waardoor u op termijn ongelijke slijtage kan krijgen en zones die gevoeliger zijn voor vuilophoping dan andere. Ofwel wordt er niet lang genoeg op een zone gestraald, waardoor deze niet helemaal proper is. Geen van beide situaties zijn wenselijk.

Respect voor de omgeving

Zoals gezegd verdampt bij laser cleaning de vervuiling. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze dampen of stofdeeltjes in de omgeving verdwijnen. De Laserflux machines zijn uitgerust met een speciale afzuiging die niet alleen elk damp- of stofdeeltje opzuigt, maar er ook via persluchtinjectie voor zorgt dat er binnen in het laserpistool geen deeltjes zich kunnen vastzetten en zo voor kruisbestuiving zouden kunnen zorgen. De afgezogen lucht gaat door verschillende filters waaronder een actief koolfilter en een HEPA filter. De restlucht is op tot op farmaceutisch niveau gefilterd. 


Heeft u specifieke eisen omtrent het filterniveau en het opvangen van de verwijderde vervuiling? Spreek erover met ons. Wij kunnen extra filters of specifieke scheidingssystemen toevoegen aan onze afzuiging, zowel in de vaste opstellingen als in de mobiele toestellen. Ook over geluidshinder moet u zich geen zorgen maken. Laser Cleaning is erg stil, omdat we enkel met licht werken. Het enige geluid dat u hoort is de verdamping van de vervuiling en het geluid van de afzuiging.

Manueel of in-line

Laser Cleaning Machines zijn makkelijk hanteerbaar en vragen weinig opleiding van uw mensen. Zeer geschikt dus voor losse reinigingen. Maar wist u dat u ook heel makkelijk een laser cleaning installatie in een productielijn kan inbouwen? Dit wordt bijvoorbeeld gedaan voor het permanent reinigen van walsen en mallen. Op die manier kunt u 24/7 blijven produceren zonder onderbreking. En er zal ook geen gestage afname van productkwaliteit zijn, want uw mallen zijn steeds 100% proper. 


Daarnaast hebben we ook nog een tussenoplossing waarbij een robotarm wordt gemonteerd op een mobiele laser cleaning machine. Deze is dan makkelijk verplaatsbaar tussen verschillende projecten voor een geautomatiseerde reiniging. En voor losse opdrachten neemt u gewoon het laserpistool uit de robot en doet u een manuele reiniging. Veel flexibeler wordt het niet… 


Reactorvaten

We krijgen vaak de vraag uit de farmaceutische sector welke onderdelen geschikt zijn voor laser cleaning. Het antwoord daarop is eenvoudig: elk onderdeel, vat, tank, etc waar we met het laserpistool tot op een afstand van ca 10 – 20 cm kunnen geraken en dat voldoet aan de volgende voorwaarden:

Het moet tegen een temperatuur van 100°C kunnen

Het onderliggende materiaal mag niet zwart zijn, want dan neemt het werkstuk zelf de warmte op
Dit brengt ons dus tot de meeste metalen onderdelen (de metaalsoort maakt niks uit) en heel wat kunststoffen. Enkele voorbeelden van componenten die zeer geschikt zijn:

  • Reactorvaten
  • Roerwerken
  • Extrusieschroeven
  • Luchtbehandelingssystemen
  • Opslagtanks
  • Gereedschappen
  • Mallen
  • Persen
  • Walsen
  • Transportbanden

Contacteer ons

Interesse? Meer informatie? Een demonstratie? Een offerte ?
Vragen ? Neem contact met ons op.