Wie is Laserflux?

Laserflux is opgericht door ingenieur Tom Van Capellen. Zijn missie vanaf het begin luidde het breed toegankelijk maken van laserreiniging. Hij zette dan ook in op de ontwikkeling en productie van innovatieve, concurrerende en hoogwaardige oplossingen om direct meerwaarde te kunnen bieden.

Het verhaal van Laserflux start in 2016, bij een grote Brusselse wafelproducent. Het bedrijf zocht naar een oplossing om het bestaande waterjet reinigingssysteem te vervangen door een eenvoudiger en gebruiksvriendelijker systeem.

Met het waterjet reinigingssysteem moest namelijk steeds de productie van wafels worden stopgezet. Het wafelbedrijf kon zijn installatie daardoor enkel in het weekend reinigen. Bovendien moest de riolering steeds afgedekt worden en na de conventionele reiniging ook nog eens afzonderlijk worden gereinigd. Het bestaande reinigingssysteem was kort samengevat bijzonder onpraktisch en bovendien erg tijdrovend.

Tom Van Capellen is op vraag van het bedrijf gestart met het testen van Laser Cleaning systemen. Alleen waren de bestaande systemen niet juiste oplossing. Het vermogen was te laag, waardoor de resultaten onvoldoende waren. Een propere productie is voor een bedrijf in de voedingsindustrie natuurlijk van levensbelang. En dus werd in 2018 besloten om zelf een geschikte oplossing te ontwikkelen. Het systeem dat toen ontwikkeld werd, is inmiddels succesvol geïnstalleerd en geïntegreerd in het productiesysteem.

Vanuit deze ervaring is Laserflux ontstaan. Het eerste doel: het bouwen van betere, draagbare en manueel gestuurde laserreinigers. Het feit dat vertrokken kon worden van een eerdere integratie en er dus kon worden ’teruggebouwd’ is een enorm voordeel. Bovendien is bij de ontwikkeling nauw samengewerkt met verschillende geïnteresseerde eindgebruikers. Het gevolg van deze slimme aanpak is dat Laserflux vandaag beschikt over de meest compacte en efficiënte machines op de markt.

Contacteer ons

Interesse? Meer informatie? Een demonstratie? Een offerte ?
Vragen ? Neem contact met ons op.